TUVĀKIE – TIE, KAM NEPIECIEŠAMA JŪSU PALĪDZĪBA

Atcerieties ievadā pieminēto sievieti – viņas vīrs nomira, viņu piemeklēja trieka un tad vēl kaut kas un vēl daži slikti jaunumi? Viņa ir īsta. Viņas vārds ir misis P. KURAM TAS RŪPĒJA? Brūkai un Džilam. Viņi piezvanīja un nākamajā dienā atbrauca ar uzkopšanas spaini un rozi. Viņi tērzēja un uzkopa, un pārmainīja gultas veļu, un tērzēja, un nomazgāja traukus, un vēl drusku patērzēja. Kad viņi devās prom, viņi iedeva viņai rozi kā solījumu, ka viņi atgriezīsies. „Bija tik skumji, kad mēs izgājām ārā un redzējām viņu sēžam ratiņkrēslā līdzās logam un izskatāmies tik vientuļi. Man acīs saskrēja asaras,” Džils teica. „Viņai bija vajadzīga mūsu palīdzība tīrīšanā, bet daudz vairāk viņai bija vajadzīgs kāds, ar ko parunāties un kas vienkārši pievērstu viņai uzmanību,” piemetināja Brūka. „Es gribu drīz atkal atgriezties pie viņas.” Un viņi arī atgriezās un darīs to vēl, lai apraudzītu, kā viņai iet. Stāsts vēl nav beidzies.

Ir tik daudz cilvēku, kas ir izmisuši savās vajadzībās. Viņi cenšas noturēt galvu virs ūdens, saudzējot savu pašcieņu, turpinādami dzīvot pašu spēkiem, bez palīdzības. Tas nav uz ilgu laiku. Ja jūs nezināt nevienu, kam noderētu jūsu palīdzība, šeit ir uzskaitītas organizācijas, kurām, kopā ņemot, noteikti ir saraksts, kas tikpat garš kā mūsu valsts nacionālais parāds: katoļu ģimeņu kalpošana, luterāņu sociālā kalpošana, nedziedināmo aprūpe, vēža slimnieku aprūpe, vietējie mācītāji, jūsu pašu baznīca, veco ļaužu aprūpe un individuāli sociālie darbinieki. Lietas, ko viņiem parasti vajag palīdzēt ir:

# Iekšpuses vai ārpuses krāsošanas darbi
# Sētas darbi kā atzarošana, lapu grābšana, dārza sagatavošana stādīšanai, retināšana, zāliena apkopšana, sniega tīrīšana utt.
# Dārza produktu vai vasaras augļu novākšana un palīdzība ar konservēšanu vai iesaldēšanu
# Parastas tīrīšanas, piemēram, ledusskapja, saldētavas, plīts vai paklāju; putekļu slaucīšana un sūkšana; bufetes vai pieliekamā sakārtošana; trauku mazgāšana  
# Malkas skaldīšana ziemai
# Mājdzīvnieku aprūpe, piemēram, liela suņa apmācīšana vai sukāšanai, vai vannošana
# Nelieli remontdarbi, kā caura krāna, notekcaurules salabošana, kāda salūzuša lieveņa dēļa nomainīšana utt.
# Logu mazgāšana

Atcerieties 89 gadus veco sievieti, pieminētu ievadā, - to, kura pastāvīgi cieta no sāpēm un tik tikko spēja redzēt? KAM TAS RŪPĒJA? Džeimijam, Kristīnai, Džefam, Pēterim, Heidi un Žannai rūpēja! Saraksts īstenībā ir diezgan garš! Mēs dabūjām misis I. vārdu no veco ļaužu aprūpes pirms trim gadiem. Viņa ir tik iemīlējusies katrā studentā, kas viņu apciemo, ka viņas māja kļuvusi par vienu no mīļākajām vietām, kur ik mēnesi doties. Mēs gatavojam zupu un sviestmaižu mielastus; mēs tīrām un apdarām sētas darbus. Tā ir veca vieta, kurai vajag daudz labošanas darbu, un puiši pie tā strādā. Viņas sociālais darbinieks izdomāja, ka gaišas krāsas kārta liks viņas mājai izskatīties košākai, tā nu mēs to paveicām. Viņa reiz bija operas dziedātāja un mīl mūziku. Dažreiz mēs paņemam līdzi kādu, kas viņai spēlē klavieres, un tad cauri kņadai virtuvē un putekļu sūcēja dūkšanai reizēm var saklausīt viņas veco, trīcošo balsi atceramies dažas rindiņas. Viņai patīk, ja kāds sēž pie viņas un klausās viņas stāstos par to, „kā reiz bija”, un to izdarīt nav grūti. Kad bērni dodas prom, nekad neiztrūkst apskāvieni un tādi izteicieni no misis I puses kā „Jūs man pietrūksit, burvīgie bērni!” „Šī bija otrā reize, kad es pieteicos atbraukt uz šejieni,” teica Žanna. „Man vienkārši ir tāda sajūta, ka tas, ko es daru, tiešām dara kādu laimīgu – es radu atšķirību!” Noguris Džeimijs no aizmugurējā sēdekļa piemetināja: „Kā man viņa patīk!”

Ir tik daudz veidu, kā būt labam tuvākajam. Nešaubos, ka jūs tādus varat izdomāt bezgalīgi daudz! Bet, kamēr jūs domājat, pajautājiet Dievam, kur ir tā vieta, kurā jūs Viņam esat vajadzīgi kā Viņa rokas un Viņa kājas, un Viņa sirds. Tas pievienos vēl dažus jūsu sarakstam!

Nav komentāru: