ASINS KAMPAŅA

Plakāts parāda mazu amerikāņu meiteni, kas atstutējusi zodu plaukstās. Uzraksts jautā: „Kā lai pasaka četrgadīgajai, ka viņai nekad nebūs pieci?” Dzīve nav droša nevienam no mums. Slimība un nāve var to pārtraukt jebkurā laikā, un Laura to zināja. Viņa sēdēja krēslā, izskatījās mazliet nobijusies, un varbūt ne īsti uzticīga tai adatai, kas tuvojās viņas rokai. „Zini, tev tas nav jādara,” māsiņa teica.
„Nē, man ir, un es gribu. Mana mamma šodien ir dzīva tāpēc, ka vesels bars svešinieku to darīja, un nu ir mana kārta atmaksāt.” Viņas tētis sēdēja klusēdams blakus krēslā, darīdams to pašu lietu tā paša iemesla dēļ – un uz lūpām rotājās mazs, bet lepns tēva smaids.
Kad Jēzus bija uz šīs zemes, Viņš veltīja savu laiku dziedināšanai – dodot tūkstošiem otro iespēju dzīvot. Asins nodošana var paveikt gandrīz to pašu lietu. Vienreiz nodotas asinis var izglābt triju bērnu vai viena pieaugušā dzīvību. Tas padara asins nodošanu par vienu no Kristus kalpošanai līdzīgākajām lietām, ko vien kristietis var darīt! Sešpadsmit un septiņpadsmit gadīgie var ziedot asinis ar vecāku atļauju. Pilngadīgie var pieņemt lēmumu paši. Ja jums rūp izglābt kādu dzīvību vai divas, vai trīs, pierunājiet savus draugus iesaistīties un rīkojieties, lai radītu atšķirību!
1. Piezvaniet Valsts Asins Donoru Centram (VADC) un uzaiciniet viņus atbraukt uz jūsu baznīcu vai skolu ar prezentāciju, lai izglītotu jauniešus šajā jautājumā. Viņi bieži vien rādīs video ar stāstiem par cilvēkiem, kas šodien ir dzīvi, jo kādam svešiniekam rūpēja pietiekoši daudz, lai ziedotu asinis. Tieši pēc video noskatīšanās, aiciniet klausītājus pierakstīties uz asins nodošanu! Dzirdot tos stāstus, katrs gribēs piedalīties. Bez stāstu un apmācības seansa reakcija var būt nedroša, un tāpēc atsaucība ierobežota.
2. No VADC dabūjiet plakātus un flaijerus, ar ko bombardēt jūsu apkārtnē dzīvojošos un dodiet dažas papildus dienas, kad donori var pierakstīties.
3. Atkarībā no cilvēku daudzuma, kas pierakstās, VADC var atgādāt pārvietojamo asins pieņemšanas mezglu vai iekārtot lielāku pieņemšanas punktu sporta zālē vai bibliotēkā. Jūs vienmēr varat arī aizvest nelielas donoru grupas uz pašu VADC.
4. Kad jūs esat krēslā, dodot asinis, lūdziet par personu, kas tās saņems – lai viņa vai viņš, saņēmuši otro iespēju dzīvot, sastaptos ar Jēzus glābjošo spēku.

Nav komentāru: