PĀRSTEIGUMA PACIŅU KOMPĀNIJA

Brendens un Lorins sajuta, ka dzīve kļuvusi pārāk trula, un nolēma kļūt par „kriminālpartneriem”. Par savu „upuri” puiši izvēlējās sievieti, kas nesen bija kļuvusi par atraitni, tad viņi ķērās pie darba. Viņi sadabūja melnus svīterus ar augstām apkaklēm, melnas bikses un melnas kurpes, lai viņi varētu nemanīti aizlavīties līdz viņai nakts tumsā. Viņi savāca visas nepieciešamās lietas un bija gatavi. (palieciet vēl kopā ar mani šajā stāstā, jo tas IEDERAS šajā grāmatā!)

Caur viņu mājas logu viņu prom lavīšanās varēja būt saredzama, tāpēc viņi nogaidīja līdz iestājās piķa tumsa. Tad viņi klusām mazā spraudziņā pavēra durvis, izšāvās ārā un metās skriešus uz neko nenojaujošās sievietes māju. Viņi novietoja uz viņas lieveņa mazu, iesaiņotu kastīti, piezvanīja pie durvīm un bēga. Cik rupji! Sieviete atvēra durvis, un, protams, tur neviena nebija – bet viņas acis pievērsās kastītei. Iesaiņota bumba? Kaut kādas kārtējās vietējo palaidņu nerātnības? Viņa lēnām to pacēla, paostīja, pagrieza to apkārt un otrādāk, viegli pakratīja, tad nolēma to atvērt turpat lieveņa gaismā. Jo, ja tur ir pele vai kaut kas tāds, kurš gan to gribētu savā mājā? Piesardzīgi viņa noņēma lenti un pacēla vāku. Viņa izvilka ārā zīmīti un to izlasīja. Nekavējoties viņa bija lejā pa lieveņa trepēm un uz ielas, skatīdamās uz visām pusēm – pa labi, pa kreisi, aiz viena un otra mājas stūra. Tur neviena nebija. Vai tā bija šantāža? Nolaupītāju sūtīta zīmīte ar izpirkšanas maksas prasību? Viņas sejā atspoguļojās pilnīgs mulsums, kad viņa, galvu nesaprašanā purinādama, iegāja atpakaļ mājā.

Gribās zināt sainīša saturu, ja? Puiši bija izcepuši cepumus, tie bija vēl silti, un augļu maizi, pagatavojuši Ziemassvētku ornamentu un grāmatzīmi ar apsolījumu no Bībeles, kā arī aizpildījuši brīvos stūrus ar Ziemassvētku saldumiem. Zīmīte? Nu, tur bija paskaidrots pavisam īsi: „Pārsteiguma paciņu kompānija šonedēļ izvēlējusies dāvanu kastīti nosūtīt Jums.” Paraksts: „Jūsu Anonīmie Draugi.” Es pieņemu, ka tumšie un vientuļie atraitnes dzīves stūri bija izgaismoti tajā vakarā – pat, ja tikai uz mazu brīdi.
Vai jums patīk ložņāt apkārt? Apsveicu, šī ir ideālā kalpošanas ideja jums! 

Nav komentāru: