BĒBĪŠU ĒDIENA KAMPAŅA

Bezmaksas ēdiena izsniegšanas punktos reti var dabūt ēdienu mazuļiem. Ja jūs painteresēsieties pie vietējām ēdienu bankām, sieviešu patversmēm, adventistu palīdzības centriem, krīzes bērnu centriem, krīzes grūtniecības centriem vai bēgļu
apmetnēs jūs atklāsiet, ka viņu rezerves ir parasti ļoti mazas. Tātad – KAM TAS RŪP?
Jums? Lieliski! Jo jūs varat tikt galā ar šo problēmu, nepieliekot daudz pūļu. Plānošana ir minimāla, šo darīt ir jautri un atsaucība no pircējiem ir fantastiska. Šeit ir vairāki soļi, kā noorganizēt pasākumu veiksmīgi:
1. Personīgi sakontaktējieties ar vietējā iepirkumu centra menedžeri, lai dabūtu kādus padomus jūsu pasākumam. Pastāstiet, kādām organizācijām jūs gribētu palīdzēt ēdiena sagādāšanā. Izskaidrojiet viņu vajadzības un iedodiet menedžerim ēdiena bankas vai attiecīgās patversmes kontaktpersonas vārdu, ja nu gadījumā menedžeris gribētu pārliecināties par jūsu sadarbību ar viņiem. Palūdziet menedžera atļauju vadīt bēbīšu ēdiena kampaņu viņa veikalā, un noskaidrojiet pie viņa karstākās iepirkšanās dienas un stundas. Norunājiet datumu un laiku. Viņiem parasti vajag pasūtīt papildus bērnu barību, lai apmierinātu apbrīnojamo pircēju atsaucību!
2. Norunātajā dienā ierodieties vietā un laikā – pie katrām veikala durvīm vajadzīgi divi solīdi ģērbušies cilvēki, nodrošinājušies ar pāris simtiem izprintētu aicinājumu (pus- vai ceturtdaļ- lapas lielumā), kas lūdz pircējus iegādāties vienu vai divus bērnu barības iepakojumus, ko noziedot attiecīgajai iestādei, atstājot speciālā vietā pie durvīm, kad viņi dosies ārā. Iesūtiet arī vienu personu ar aicinājumiem iekšā veikalā priekš tiem, kas jūsu ierašanās brīdī jau ir veikalā.
3. Kad pircēji ierodas, sakiet: „Labdien, mēs šodien organizējam labdarības akciju. Ceram, ka jūs varēsiet palīdzēt.” Pasniedziet viņiem izprintēto aicinājuma lapiņu un atbrīvojiet viņu ceļu. Izsakiet viņiem neviltotus atzinības vārdus, ja viņi, ārā ejot, kaut ko noziedo. Ne visi būs priecīgi par to, ko jūs darāt, bet 99% būs! Ja viņi piedāvā jums naudu, pieņemiet to un izbaudiet gandarījumu pašiem iegādāties mazuļu barību!
4. Četras līdz sešas stundas ir pietiekami daudz teicamiem rezultātiem. Noteikti pārstājiet aicinājumu dalīšanu 30 līdz 40 minūtes pirms plānojat doties prom. Kāpēc? Lai 80-gadīgā omīte ar somu, pilnu ar bērnu barību, ko vēlas ziedot, nebūtu sarūgtināta, atklājot, ka esat devušies prom, pirms viņa beidza iepirkšanos.
5. Neaizmirstiet nodrošināties ar lielu transportlīdzekli, ar ko nogādāsiet saziedoto patversmei vai ēdienu bankai.

Nav komentāru: