KALPOŠANA IZMANTOJOT LAIKRAKSTUS

Lai jūsu grupas Šerloks Holmss izskenē vietējo laikrakstu, meklējot ziņas par nelaimes gadījumiem, dzimšanām un miršanām. KAM TAS RŪP? Ko jūs ar tām darīsiet, kad atradīsiet? Nu, izmantojiet šo sarakstu kā sākuma punktu un tad palūkojiet, ko vēl jūsu radošās smadzenes jums var piedāvāt!

# Izlasot par mazuļa nākšanu pasaulē, aizsūtiet kartiņu ar apsveikuma vārdiem un ielūgumu no jūsu Bēbīšu Sabatskoliņas – lai nāk ciemos. Dažās draudzēs ir sievas, kurām tik ļoti patīk taisīt sedziņas mazuļiem, ka viņām to būs pietiekami daudz, lai aizsūtītu kā dāvanu ar katru jūsu kartīti. Bet, ja jūs dzīvojat Losandželosā vai Ņujorkā sedziņa, ļoti iespējams, nav gluži praktiska!

# Nāves gadījumā aizsūtiet zīmīti ar līdzjūtības vārdiem ģimenei caur apbedīšanas biroju, ja jums neizdodas izzināt viņu adresi. Apbedīšanas birojs to nogādās tālāk viņiem. Iekļaujiet Bībeles pantu uz grāmatzīmes vai kristīgā veikalā pirktas 10-centu iedrošinājuma kartītes. Uz aploksnes adreses lauciņā uzrakstiet: (mirušās personas vārds Ģ) ģimenei.

# Ģimenei, kura pārcietusi nopietnu nelaimes gadījumu vai traumu, pagatavojiet ēdienu, bet pirms to darāt piezvaniet, lai uzzinātu, vai viņiem nav kādas noteiktas ēdienu alerģijas. Pasakiet viņiem, ka jūs gribētu nopļaut viņiem zālīti vai izgludināt veļu, vai izvest pastaigā suni. NEsakiet: „Vai ir kaut kas, ko mēs varētu darīt?” Lielākajā daļā traģēdiju cilvēki to saka, bet cietusī ģimene ir pārāk apstulbusi, lai atbildētu uz šo jautājumu. Tāpēc lūdziet Dievam palīdzību izdomāt kaut ko konkrētu, ko piedāvāt, un tad pasakiet viņiem, ko tieši jūs gribētu darīt (ja vien, protams, nav kaut kas, ko viņi gribētu, lai jūs darāt, kas ir daudz aktuālāks).

# Laiku pa laikam uzrakstiet vēstuli redaktoram, izklāstot tajā kristiešu viedokli par problēmām sabiedrībā vai par tām, ko esat lasījuši kādā rakstā. Ja laikrakstā ir jauniešu sadaļa, apsveriet domu kādu laiku rakstīt uz to.

Nav komentāru: