ADOPTĒJIET BAZNĪCU

Bija 9:29 sabata rītā. Sāra un viņas draugi ieslīdēja savās vietās līdz ar programmas sākšanos. „Šī vieta ir tik neglīta! Kurš pie normāla saprāta esošs cilvēks gan izdekorētu baznīcu oranžā un zaļā?” Es sēdēju viņiem tieši aizmugurē, klusībā juzdamās neērti par krāsām, kas manos tīņu gados bija tik populāras. Man bija jāpiekrīt; viņas stipri atgādināja 90-tos.
Nodzisa gaismas, un spilgti oranžie soli pārvērtās vienmuļīgi dzeltenpelēkos un dzeltenbrūnos – skarbajās bada un nabadzības krāsās otrā zemeslodes pusē. Misijas stāsts runāja par novājējušiem mazajiem ar lielām acīm un maisveidīgās drēbēs, kas sabatskolā sēž uz zemes. Nekāda jumta pār viņu galvām, kas aizsargātu viņus no tuksnešainās svelmes – vienīgais gaisa kondicionieris ir apmaldījies viegls vējiņš. Nekādu sienu, logu vai durvju arī nav. Un es domāju pie sevis: „Kam tas rūp? Kam gan tas vispār rūp?” Gluži kā lasītu manas domas kāda balss man priekšā tumsā ierunājās: „Aizmirstam par tām krāsām, mums kaut kas ir jādara sakarā ar tiem bērniem.”
Kad mēs novēršam uzmanību no tiem mazajiem niekiem, kas mūs neapmierina, kļūst skaidra lielākā bilde. Sāra un viņas draugi darīja kaut ko sakarā ar tiem bērniem. Viņi nolēma sakrāt katru divdesmit piecu centu monētu, kas nonāktu viņu rīcībā nākamo triju mēnešu laikā. Viņi palūdza sludinātājam iespēju parunāt ar draudzi un izaicināja viņu darīt to pašu. Kamēr viņi to darīja, viņi nolēma neatļauties sev tādas lietas kā košļenes un putojošos dzērienus, un video spēles uz kādu laiku. Izklausās grūti? Ar naudu, ko pusaudži un draudzes atbalstītāji sakrāja, viņi spēja samaksāt par jumtu baznīcai, ļoti līdzīgai kā tā, par kuru tika runāts misijas stāstā toreiz sabatā. Cik daudz? Tuvu pie $750. Vai paklājs viņu baznīcā joprojām ir oranžs? Jā, bet dīvainā kārtā viņiem tas vairs nešķiet tik uzkrītoši!
Sārai un viņas draugiem rūpēja, un viņi izaicina jūs pievienoties viņiem, krājot divdesmit piecu centu monētas, kas pagadās jūsu ceļā – vai desmit centu vai piecu, vienalga. Tas, ka jūs atsakāties no kādām personīgām izpriecām augstāka labuma vārdā, var nest brīnišķīgas svētības! Ja vēlaties iesaistīties „jumtu lietā”, kontaktējieties ar Global Mission Office Ģenerālkonferencē, lai iegūtu informāciju. Telefona numurs, uz ko jums jāpiezvana ir 1-301-680-6000. Ja vēl neesat īsti gatavi uzņemties tik lielu projektu, izdomājiet ko citu. Varbūt sponsorējiet trūcīgam bērnam skolas izmaksas (skat. arī Sniedzieties pāri robežām).

Nav komentāru: