KLAUNU KALPOŠANAS


Nedaudz klauna kosmētikas un kaut kas klauna kostīmam līdzīgs un jūs varat radīt jautrību daudzos un dažādos veidos:
# Izdaliet balonus kādā sabiedriskā pasākumā, piemēram, gadatirgū, un pievienojiet ielūgumus uz veģetārās virtuves kursiem jūsu baznīcā.
# Stumiet ratiņkrēslos sēdēšos sabiedriskajā jautrības skrējienā un pūtiet burbuļus uz bērniem, kas skatās.
# Ierodieties bezpajumtnieku patversmē, lai izdalītu mazas dāvaniņas katram bērnam Valentīna dienā vai Jaunajā gadā. Paņemiet bumbas, ko uzspēlēt, vai burbuļus, ko pūst un vajāt... varbūt grāmatu, no kuras izlasīt kādu stāstu, vai paņemiet suni, kas prot trikus, vai putnu, kas var runāt! (Saskaņojiet savu ierašanos ar aktivitāšu direktoru vai brīvprātīgo koordinatoru, pirms dodaties. Visticamāk jūsu ierašanās laikam jātiek ieplānotam.)
# Vāciet atkritumus kādā sabiedriskā pasākumā: gadatirgū vai brīvdabas koncertā. Pozitīvs tīņu piemērs!
# Apmeklējiet bērnu nodaļu vietējā slimnīcā. Līdzi ņemiet uzlīmes, puķes, balonus, ieplānojiet spēles vai priekšnesumus – vai vienkārši esiet labi klausītāji. Atļauja apmeklēt bērnu nodaļu jums jājautā atbildīgajai māsiņai. Ziņojiet par to vismaz pāris dienas iepriekš. Tāpat ņemiet vērā, ka pārlieku trokšņaini klauni var sabiedēt mazos. Lēnprātīgi klauni, kas spēlē „ku-kū” rotaļu vai paši uzvedās mazliet kautrīgi gūs vislielāko atsaucību.
# Dodieties uz veco ļaužu aprūpes namu. Sazinieties ar aktivitāšu direktoru, lai noskaidrotu vislabāko ierašanās laiku. Piedāvājiet atnest hēlija balonus vai puķes, vienkārši lai būtu kaut kas, ko dot. Daži puķu pārdevēji dienas beigās pārdod pāri palikušos ziedus par desmit centiem katru, dažreiz viņi tos jums var pat atdot par brīvu! Esiet gatavi mazliet parunāties ar iemītniekiem – vai nu klauna vai paši savā balsī. Piemēram, pajautājiet viņiem, ko jautru viņi bērnībā darīja sestdienu vakaros. Palūdziet viņus pastāstīt par mīļākajiem mājdzīvniekiem vai visvairāk atmiņā palikušo dzimšanas dienu. Iesaistiet viņus sarunā – ļaujiet, lai viņi runā, un uzmanīgi klausieties. Tā ir dāvana, kas priecētu ikvienu!

Nav komentāru: