ADOPTĒJIET LIELCEĻU

Jūs varat uzsākt organizētu startu un pretoties iebildumu cēlājiem, iesaistoties palīdzībā Transporta Departamentam (uzkopšanas nodaļā) – savest kārtībā konkrētu ceļa posmu. Lai jūs apmācītu, tiks parādīts 10 minūtes garš video. Katrreiz, kad jūs dosieties sakopt savu konkrēto ceļa posmu, būs jāveic neliela dokumentācija. Par lielceļu atbildīgais dienests jautās brīvprātīgo vārdus, vecumus, personu kodus un stundu skaitu, kas tika pavadītas darbā. Izpildot šo procedūru, jūs traumu gadījumā tiksiet nodrošināti ar darbinieka kompensāciju.
Vajadzības var atšķirties dažādās valsts vietās, bet mūsu apgabalā mēs tiekam aicināti izvest tīrīšanu trīs vai četras reizes gadā. Jūs tiksiet nodrošināti ar oranžām vestēm un ķiverēm drošībai, kā arī zīmēm, kas brīdinās tuvojošos transportlīdzekļus, ka jūs strādājat. Atkritumu maisi, ko viņi sagādā, tiek atstāti lielceļa malā, lai attiecīgais departaments tos savāktu. Kā klusa liecība, ka jūsu grupa ir uzņēmusies atbildību kā šī lielās Dieva planētas mazā stūrīša pārziņi, ceļmalā tiks novietota pastāvīga ceļa zīme.
Varbūt jūs labprātāk klusām adoptētu nelielu ceļa daļu savos kaimiņos, kas neiekļautu saskaņošanu ar pilsētas vai valsts pārvaldi. Vai vienkārši padariet par savu ieradumu nekad nepaiet garām nomestiem papīriem – paceliet tos!
Reizēm jūs varat saskarties ar dažām nepatīkamām lietām, kā, piemēram, mazi dzīvnieki, kas ir tikuši notriekti, narkotiku šļirces (tām jātiek atzīmētām ar lentīti speciālam apiešanās veidam) un citām neiedomājamām lietām. Bet kādreiz jūs atklāsiet ceļmalu dārgumus! Mersedesa nolaižamā jumta rotājums ir pēdējais mūsu atradums, kā arī $5 banknote.

Pats iespaidīgākais atradums, par ko es zinu, bija kādam, kurš atrada bankas tipa aploksni ar pāri tūkstoš dolāriem tajā! Varu derēt, ka jūs jau esat ievilkti ceļu tīrīšanas programmas azartā! Ja nu gadījumā esat ziņkārīgi – jā, viņa atdeva to policijai. Jā, kāds uz to pieteicās. Un nē, diemžēl viņa nesaņēma atlīdzību. Dažreiz jūs netiekat paglaudīti par labu darbu darīšanu uz šīs vecās zemes. Dažreiz jums jāpietiek ar to, ka jūs darījāt to, kas bija jādara, un jāplāno saņemt algu, kad dabūsiet lielās savrupmājas atslēgas zelta ielas malā Debesīs!

Nav komentāru: