DVĪŅU KALPOŠANA

Vai jūsu apvidū ir kāds klubs dvīņu māmiņām? Šīs nabaga dāmas ir noskrējušās bez elpas, cenšoties tikt galā ar diviem mazajiem un varbūt vēl kādiem citiem bērniem vienlaicīgi. Kontaktējieties ar klubu, piedāvājot par brīvu pieskatīt bērnus kluba tikšanās reizēs – vai arī kādai no māmiņām individuāli. Dabūjiet atsauksmes no cilvēkiem, pie kuriem jūs jau esat strādājuši, lai dotu māmiņām drošības sajūtu jums uzticēties. Šis piedāvājums ir gandrīz pārāk labs, lai būtu patiess.

Viena grupa ieguva Petas vārdu no Katoļu Ģimeņu Kalpotājiem. Viņai bija divi dvīņu pāri vecumā 3 un 5. Viņiem visiem bija diagnozēta hiperaktivitāte. Bērni gulēja aptuveni piecas stundas naktī un lielāko dienas daļu bija nomodā, un trokšņoja apkārt. Peta bija vientuļā māmiņa – visu darīja pati un skaidrs, ka bija pārgurusi. KAM GAN TAS RŪP? Viņa taču pati ieveda sevi šajā ķezā, ne?

Īstenībā veselam bariņam kristīgu pusaudžu tas rūpēja. Džefs un Džeremijs pierakstījās uz vienu dienu kļūt par „lielajiem brāļiem”. Viņi paņēma visādu veidu bumbiņas, ar ko spēlēties, arī mazu plastmasas beisbola nūju un bumbu. Viņi aizveda bērnus uz parku. Divas akadēmijas meitenes piekrita būt „lielās māsas” meitenēm. Viņi spēlējās un ieturēja pikniku, un vēl mazliet paspēlējās.
Peta bija mājās, priecādamās par studentu grupu, kas kārtoja drēbes, mazgāja traukus, vāca vienkopus spēļu un pužļu gabaliņus un saveda atkal kartībā spēļu istabu. Kad dvīņi atgriezās, viņi bija tik noguruši, ka tūdaļ labprāt devās pie miera. Pusaudži uz pirkstgaliem izlavījās ārā, un Peta pirmoreiz piecu gadu laikā iesnaudās! Kad es viņai vēlāk zvanīju, viņa teica: „Vai tu zini, kas bija labākā šīs dienas daļa? Nosnausties bija labi, bet īstenībā visjaukākais bija kristīgi jauni puiši, ar ko mani zēni varēja spēlēties. Arī meitenes bija sajūsmā – viņas pēc tam par to runāja nemitīgi.” Tik daudzās ģimenēs pietrūkst pozitīva vīriešu parauga. Jums, puiši, šeit ir īsts misijas lauks. Ne tikai ar dvīņiem, bet ar bērniem, kuru vecāki visu laiku ir darbā, vai arī tādiem, kuriem ir tikai viens vecāks, arī ar bērniem no māmiņu-bērnu bezpajumtnieku patversmēm – un tā saraksts turpinās. Lieciet gaismai spīdēt!
*Peta ir pseidonīms.

Nav komentāru: