DATORIZĒTAIS VESELĪBAS VECUMA NOTEIKŠANAS STENDS

Tas bija kādā lielā tirdzniecības centrā. Ziņkārīgi pircēji apstājās, lai noskaidrotu, kas padomā aiz nopietna paskata izkārtnes sēdošajiem tīņiem. Izkārtne vēstīja: „Veselības vecuma noteikšana, sponsorē Septītās dienas adventistu baznīca”. Glīti ģērbies kungs ar interesi aizpildīja anketu. Kamēr dators apstrādāja viņa datus, viņam tika izmērīts asinsspiediens, tad viņš aprunājās ar padomdevēju par savu dzīves veidu. „Diezgan pārsteidzoši,” viņš teica. „Man prieks, ka jūs šeit šodien bijāt. Jūsu apskate man palīdzēja aizdomāties par noteiktām dzīvesveida izmaiņām, par kurām zināju, ka tās man nepieciešamas.” Viņš bija īpašnieks vīriešu apģērbu veikalam, kas atradās tirdzniecības centrā. Nogurusi sieviete virs trīsdesmit atlaidās krēslā izpildīt aptaujas lapu. Viņa bija daudzu pāridarījumu upuris un bija diezgan pārliecināta, ka Dievs tajā dienā šo komandu atsūtījis tieši viņas dēļ. Viņa kārtīgi izrunājās ar jauniešu vadītāju un aizgāja, ņemot līdzi nedaudz literatūras un mazliet vairāk cerības.

Šis nav grūti, draugi! Datori un attiecīgās programmas ir pieejamas vietējās konferences vai ūnijas Veselības un Atturības nodaļā. Studenti uzaicina garāmgājējus izpildīt anketu par veselības ieradumiem. Informācija tiek ievadīta datorā, un tiek sniegta atbilde, vai viņu dzīves veids liek ķermenim novecot ātrāk kā tam īstenībā vajadzētu notikt. Vajadzīgs kāds veselības speciālists, lai precīzi noteiktu asinsspiedienu; un literatūra par veselības jautājumiem, kā arī informācija par draudzes piedāvātajām programmām sakarā ar stresu, ēst gatavošanu un smēķēšanas pārtraukšanu.
Jums vajadzīgi: divi cilvēki pie datoriem, divi sveicinātāji/ anketu piedāvātāji, viens veselības speciālists asinsspiediena mērīšanai, un viens jaunietis – „padomdevējs”, kas strādā kopā ar vienu pieaugušo, pārrunājot ar dalībniekiem viņu anketu rezultātus.

Dažreiz uzpeld nopietnas problēmas, kā sieviete, kas bija ļaunprātīgi izmantota. Ir labāk, ja pieaudzis „profesionālis” pārrunā šādus jautājumus.

Nav komentāru: